Βιογραφικό Ψυχολόγου

Ζαχαρίας Καβαρλίγκος | Ψυχολόγος – Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεία

Είναι χρήσιμο και αναγκαίο πλέον στις μέρες μας για οποιoνδήποτε σκοπεύει ή σκέφτεται να επισκεφθεί έναν ψυχολόγο ψυχοθεραπευτή στην Ελλάδα, να γνωρίζει τόσο την επαγγελματική & εκπαιδευτική του πορεία, όσο και την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση και ειδίκευση που έχει ολοκληρώσει. Αυτού του είδους η διαφάνεια βοηθάει τον άνθρωπο, που θα επισκεφθεί τον ψυχολόγο, να είναι σίγουρος για την επιστημονική κατάρτιση του επαγγελματία αλλά και για το περιεχόμενο της υπηρεσίας, την οποίας θα αναζητήσει.

Διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο ψυχολόγου στο Μέγαρο Μουσικής στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα συνεργάζομαι με άλλους συναδέλφους στον τομέα της ψυχικής υγείας αλλά και με θεραπευτικά πλαίσια, όπου πραγματοποιώ ομαδικές και ατομικές συνεδρίες σε ενηλίκους, εφήβους, οικογένειες και ζευγάρια.

Είμαι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου και Μέλος των: Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων,  Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων,  European Association for Psychotherapy & ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ – Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας.

Εκπαίδευση

Ακαδημαϊκή Πορεία

Γεννήθηκα στην Αθήνα και πραγματοποίησα τις πρώτες μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στην Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Τμήματος Κοινωνιολογίας. Μετά τον πρώτο κύκλο σπουδών μου, εντάχθηκα μέσω κατατακτήριων εξετάσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών στο Τμήμα Ψυχολογίας, όπου και ολοκλήρωσα το δεύτερο προπτυχιακό στην Ψυχολογία.

Η πτυχιακή εργασία μου βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστήμιού με τίτλο «Διερεύνηση των αναγκών και αποτύπωση της ψυχικής προβληματικής των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα: Έρευνα πεδίου σε δομές Υποδοχής της πρωτεύουσας». Η έρευνα μου αυτή εξετάζει μεταξύ άλλων, πολυπαραγοντικά, το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα, την ψυχική προβληματική, το τραύμα αλλά και τις ανάγκες τους.

Παράλληλα, ολοκλήρωσα με επιτυχία το τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στην Συστημική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων αποκτώντας απαραίτητη και πολύτιμη κλινική εμπειρία δίπλα σε καταξιωμένους εκπαιδευτές και επόπτες ψυχοθεραπευτές.

Ψυχοθεραπευτική

Προσέγγιση

Η εκπαίδευσή μου στον τομέα της ψυχοθεραπείας, αφορά στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία, η οποία αποτελεί πέραν από επιστημονικό μοντέλο κατανόησης της πραγματικότητας και μια επιστημονικά κατοχυρωμένη θεραπευτική προσέγγιση με εφαρμογή σε μεγάλο εύρος προβλημάτων και δυσκολιών. Η Συστημική προσέγγιση εξετάζει τα ζητήματα αυτά, όπως και την εξέλιξη του ανθρώπου, μέσα από το πρίσμα των κοινωνικών συστημάτων, με κυρίαρχο αυτό της οικογένειας.

Η τετραετής αυτή ειδίκευση συντέλεσε ως πυλώνας για την θεωρητική και πρακτική κατάρτισή μου στον τομέα και περιελάβανε μεταξύ άλλων εκατοντάδες ώρες πρακτικής, εποπτείας και κλινικών περιστατικών.

Επαγγελματική Κατάρτιση

& Κλινική Εμπειρία

Έχω εργαστεί ως Ειδικευόμενος ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση μου, αναλαμβάνοντας και παρακολουθώντας περιστατικά στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Πραγματοποίησα την Πρακτική μου άσκηση αποκτώντας εξαιρετικής σημασίας εμπειρία δίπλα σε πολύτιμους συνεργάτες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου όπως και στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», στον Πειραιά με έμφαση στη διασυνδετική ψυχιατρική.

Εν συνεχεία έχω προσφέρει εθελοντική εργασία εκατοντάδων ωρών στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Περάματος. Ακόμη, έχω εργαστεί σε θέσεις που αφορούν την Παιδική Προστασία, μεταξύ των οποίων ως Συντονιστής Προγράμματος Παιδικής Προστασίας στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΜΕΤΑδραση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά συνοπτικά την ασφαλή μετάβαση ασυνόδευτων ανηλίκων χωρίς οικογένεια, αλλά και θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από επισφαλείς συνθήκες (αστεγία, κρατητήρια κλπ.) σε κατάλληλες και ασφαλείς δομές φιλοξενίας.

Τέλος, έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις υπηρετώντας στο Τμήμα Υγειονομικής υποστήριξης του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων. Εκεί εργάστηκα ως ψυχολόγος με κύρια αποστολή την περίθαλψη των νεοσύλλεκτων στρατιωτών και του μόνιμου προσωπικού. Ως βασικές αρμοδιότητες μου ήταν η πρόληψη αυτοκτονιών, η ψυχολογική αξιολόγηση & συμβουλευτική όπως και η κατάταξη των νέων στρατεύσιμων.

Στα χρόνια τα οποία δραστηριοποιούμαι στον τομέα της Ψυχικής Υγείας βρίσκομαι σε εποπτεία για την βέλτιστη εξέλιξη της θεραπευτικής πορείας των περιστατικών που αναλαμβάνω.

Ψυχολόγου

Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Σπουδών

Απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας από του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Σπουδών. Το αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας τους ασυνόδευτους ανήλικους τις ψυχικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, το τραύμα αλλά και τις ανάγκες τους. Μέλος Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

••

Πανεπιστήμιο Κρήτης Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

Απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης Σχολή Κοινωνικών Επιστημών από το 2014. Μέλλος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων.

•••

Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

Επιτυχής ολοκλήρωση του τετραετούς πιστοποιημένου προγράμματος εκπαίδευσης στην Οικογενειακή & Συστημική Ψυχοθεραπεία με ιδρυτή την κα Χάρις Κατάκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πρακτική κλινικών περιστατικών, εποπτεία και προσωπική θεραπεία.

••••

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο & Τμήμα Ψυχολογίας Κρήτης

Ολοκλήρωση τρίμηνου σεμιναρίου με τίτλο « Η Ψυχική υγεία και η προστασία της» από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρακτική Άσκηση

Μεταξά Αντικαρκινικό Νοσοκομείο

Το νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», εδώ και αρκετές δεκαετίες προσφέρει, εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, στον τομέα των ογκολογικών παθήσεων.Το νοσοκομείο διατηρεί και ενισχύει τον αντικαρκινικό του χαρακτήρα.

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου

Στόχος των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Νομού μέσα από την παροχή υπηρεσιών ψυχιατρικής φροντίδας, θεραπείας, πρόληψης, ψυχοκοινωνικής μέριμνας, συμβουλευτικής παρέμβασης και ευαισθητοποίησης στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

Το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ιδρύθηκε το 1983 από τη Χάρις Κατάκη και ομάδα συνεργατών της. Δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας αλλά γενικότερα της έρευνας, των κοινωνικών επιστημών και της υγείας.

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Περάματος

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος έχει ως μέγιστη προτεραιότητα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής υγείας των συμπολιτών μας, αλλά και η κάλυψη των βασικών κοινωνικών τους αναγκών

Διεύθυνση Γραφείου

Μιχαλακοπούλου 99
Αθήνα
1ος Όροφος

Επικοινωνία

+30 698 7312 180 & 210 77 58 008

Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Δευτέρα | Σάββατο

©
2023 UX Themes

Terms Privacy Cookies